Resan är målet

Har Du någonsin reflekterat över Varför du gör någonting? Gör du det för Din skull eller andras skull? Gör du det för att du tror att andra kommer att tänka på dig annorlunda? Ja, då kanske du gör det utav fel anledning…

Jag har många klienter som kommer till mig för att få hjälp med sin löpning/rörelse som gärna vill ha ett mål att se fram emot, och för många är det viktigt för att kunna hålla uppe motivationen. Det är väldigt bra att ha mål, men vi glömmer lätt av att uppskatta resan fram till målet, som faktiskt är större!

Till exempel, att springa ett marathon kan vara ett mål för många. Men det är inte själva målet att klara av att springa ett marathon som du skall göra det för. Då kan det uppstå mycket prestation inför andra, för tänk om du ”misslyckas”? Anledningen kan t ex vara att du ser fram emot att komma ut och träna inför marathonet, alltså resan fram till och med målet. Då kan du heller inte ”misslyckas”.

Du kanske tror att man alltid borde vara nöjd, glad och tillfreds efter ett slutfört mål? Detta sker dock inte alltid utan det är väldigt vanligt att man kan känna en tomhet, och ibland även en depression. Det är något som vi är väldigt oförberedda på och inte vet hur vi skall hantera. Tankar som kan komma är: ”Borde jag inte vara lycklig nu?”

Det du då kan reflektera över är Varför gör jag det här? Vill jag må bra? Vill jag utmana mig själv? Vill jag prestera inför andra? Ditt svar är ofta lösningen på ”efter-lopp-depressionen”.

Med det sagt, tänkte jag även berätta min träning de senaste dagarna och varför jag fortsatt att springa och inte ”vilat i soffan” efter en dag med 6 mils löpning.

  • Dagen efter: 5km jogg
  • Två dagar efter: 7km jogg
  • Tre dagar efter: 9km jogg

Det har känts förvånansvärt bra i kroppen, och kroppen har återhämtat sig otroligt bra, detta mycket p g a rörelsemönstret, men även mindset. Vi behöver röra oss inifrån och ut.

Anledningen till fortsatt träning är ganska enkel: Vi är gjorda för att röra på oss, och med vårt naturliga rörelsemönster kan vi läka i rörelse.

Det är en fantastisk frihet och tacksamhet som jag känner idag över att kunna springa och röra min kropp så mycket som jag själv vill.

Om jag enbart skulle sätta mig i soffan efter en sådan stor kraftansträngning skulle jag bli otroligt stel i kroppen. Med lätt jogg i rätt rörelse kan du släppa på anspänningar och faktiskt läka din kropp i rörelse.

Vill du också känna på frihetskänsla i rörelse? Först behöver du veta ditt Varför, och tillsammans kan vi hitta din unika anledning. Eftersom det är resan som är målet!

Boka ditt unika coachingtillfälle på: www.boka.se/VarjeSteg

Lämna en kommentar

Shopping cart0
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0