Ultraintervaller

Gårdagens ultraintervaller i detalj:
Eftersom jag ska springa ett ultralopp i januari bestämde jag mig tillsammans med Karl som också ska springa det loppet att vi tillsammans kör ultraintervaller, fast på olika håll! 

Vad är då ultraintervaller? Det finns en mängd olika varianter men tanken är att man springer en runda för att sedan vänta en/två timmar och springer igen. Vårt upplägg från början var 8-10km x 6 varannan timme från kl 8:00. Så nästa intervall blev då kl 10:00. Distansen skulle variera om vi valde att springa trail, eftersom man inte kommer samma sträcka i trail. Man kan även säga att vi sprang en timma varannan timma.

Här delar jag med mig av min resa:

  1. Första intervallen 8:00

Konstigt nog var första intervallen den tuffaste, jag är väl ganska segstartad. Och nu för tiden springer jag sällan så här tidigt längre utan föredrar att springa vid lunch/eftermiddag. Eftersom det var mörkt blev den en blandad runda där det var upplyst på asfalt och delvis grusväg.

  1. Andra intervallen 10:00

Wow vilket flow! Jag är van att springa 2 pass per dag så jag visste att denna skulle kännas bra redan innan, och det gjorde den! Det blev en härlig runda i Hisingsparken som är ganska kuperad! Men det kändes väldigt lätt, redan en tredjedel avklarad! Tog ett bad efteråt.

  1. Tredje intervallen 12:00

Vid denna intervall började man känna sig lite stel första kilometern men sedan kändes det fantastiskt! Det blev även den snabbaste milen. Jag fick även med min sambo halva vägen och det hjälpte otroligt mycket! Underlaget var grusväg/asfalt.

  1. Fjärde intervallen 14:00

Nu skulle jag och min sambo åka till Fjärås för att hälsa på hans föräldrar och hämta vår dotter Ellie som hade varit där under dagen och natten. (Vilket underlättade otroligt mycket när man ska göra något sånt här galet). Det tar ca 30-40 min dit från Fjärås och jag märkte av att vi var lite sena. Jag visste att denna skulle bli tight om tid. Men då släppte Philip av mig i Kungsbacka så sprang jag hem till Fjärås och fick ihop en mil! Det blev mestadels asfalt och det gick bra men denna rundan var väl inte lika rolig som de andra!

  1. Femte intervallen 16:00

Jag kom fram till Fjärås och hann pusta ut lite innan det var dags för nästa. Nu ville jag väldigt gärna ha sällskap! Philips mamma Elisabeth ställde upp och det blev en väldigt härlig tur! Nu var det mörkt så det fick bli pannlampa och motionsspår. Motionsspåren i Fjärås är vääldigt kuperade. Men min andning kändes bra, det var inte jobbigt, och benen var förvånansvärt pigga!

  1. Sjätte intervallen 18:00

Sista intervallen! Åh nu längtade jag efter en dusch! Jag begav mig ut till samma motionsspår som jag och Elisabeth hade sprungit. Varv efter varv… då dessa spår inte är så långa. Det är nu kroppen vill spela ett spratt med en. Jag fick lite ”spöksmärta” som jag kallar det. Ingen riktig smärta utan kroppen vill att man ska lägga av och gör allt för att få en att göra det. Man kan få ont i ett knä/höft/fot som sedan försvinner helt när du börjar gå, ont på alla möjliga ställen som sedan försvinner. Men man känner av att det inte är riktig smärta då den är diffus och försvinner.

Jag har pratat med många ultralöpare och en kvinna som verkligen fascinerar mig är Laila som senast kom tvåa i Kullamannen 100miles (161km!) Hon sa det så fint: ”Kroppen kommer göra allt för att få dig att stanna, det gäller bara att bestämma sig!”

Och i mål kom jag på ca 6mil! Riktigt stolt över mig själv, och kände mig förvånansvärt pigg! Detta blir ett minne för livet!

Lämna en kommentar

Shopping cart0
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0