Skogsmaran 42km Racereport

Skogsmaran 42km 2018

Wow vilket lopp! Jag kan verkligen rekommendera detta lopp till er som mig har tröttnat lite på asfaltslopp. Detta är ett lopp som ger en upplevelse! Sveriges vackra natur i skogen tar dig igenom hela 42km från Skatås till Hindås, men du kan även välja att Vandra loppet, eller att springa/vandra halva loppet, 21km.

Racereport från helgen:

Starten gick, och vi tog oss över den stora fotbollsplanen i Skatås och rakt in mot skogen, de var ganska mycket uppför i första partiet och en del gick för att spara på krafterna inför ett långt lopp. Jag började prata med en trevlig kille som sprang sin tredje mara. Mitt mål för denna maran var att springa ihop med min goda vän Hanna igenom sitt första marathon!

7km in i loppet kändes de fortfarande bra, vi sprang på i vår takt, men det var vid 14km som vi fick ett himla bra flow och sprang förbi många löpare och vandrare, riktigt härlig känsla ända fram till 24km! Det var en riktigt rolig och utmanande bana, men nu började det att regna så nu var det extra viktigt att hålla koll på fötterna när de började bli lerigt och jobbigt.

Efter 24km så började Hanna känna av lite i höften men hon kämpade på ändå som den fighter hon är. Nu var det ett ganska tråkigt motionsspår som vi sprang i… vi ville tillbaka in i skogen bland småstigarna. 

Vi fick lite ny påfyllning med energi vid 30km, och när vi tillslut kom in i skogen igen så lättade benen! Från 32km kom jag in i någon sorts andra andning (från ingenstans?) som höll i sig ända till målet! Jag sprang på med Hanna som hakade på min kraftiga tempoökning hela sista milen. Det var fantastiskt! Vilken Känsla! Jag kände mig så stark!

Alla härliga vandrare hejade på mig och när jag sprang förbi en annan löpare vid 37km hejade jag på honom och han hängde med mig en bit. Det var mycket stigning mot slutet då Hindås ligger högre än Göteborg, men benen kändes fräscha. Men de som är mest imponerande är Hanna som hängde med hela vägen in i mål!

42km och jag ville bara fortsätta! Så tacksam för den upplevelsen och allt i livet.

Lämna en kommentar

Shopping cart0
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0