Frukost recept

Frukosten anses som ”den viktigaste måltiden” men detta har förändrats lite över tid tycker jag, det är inte samma hets längre att man måste äta frukost. Som löpare behöver du självklart det ;), skämt o sido. Jag tror att om man verkligen har svårt att äta på morgonen så behöver man inte tvinga i sig mat utan försök att äta lite senare. Jag kan inte äta för tidigt på morgonen men då äter jag gärna tidig lunch eller frukosten lite senare. Vi är alla olika och får hitta det som passar oss bäst. Men att vi är tvungna att äta var tredje timma eller tvungna att äta på ett visst sätt, de är myt.

För om vi kollar på hur vi levde förr så kunde det dröja flera dagar innan vi fick mat. Det är väl förvisso inget att sträva efter men kroppen har mycket reserver att ta av så det är inte farligt om det går några timmar längre innan du äter.

Jag tänkte dela med mig av hur Min frukost brukar se ut, jag försöker variera men kommer ofta tillbaka till denna frukost, den är såå god! Jag kallar den Bovete-yoghurt! (Sen så lyxar jag till det då och då med mackor och annat gott!!)

Recept boveteyoghurt:

Bovete är en ört och är helt glutenfri! Ett nyttigt och gott alternativ till frukost även för den känsliga magen. Receptet är även helt vegansk!

Ingredienser:

  • Bovete
  • Hallon
  • Avokado
  • Mandelmjölk (eller valfri mjölk)

Steg för steg:

  1. Kvällen innan lägger du Bovetet i en bunke med rikligt med vatten.
  2. På morgonen sköljer du av bovetet i en sil.
  3. Mixa bovete, avokado, frysta hallon och mandelmjölk. Klart!
  4. Servera din boveteyoghurt med valfri topping. Jag har: granola, valnötter, gojibär och jordnötssmör.

Lämna en kommentar

Shopping cart0
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0