Racereport Budapest halvmarathon

Woow! Så fantastisk känsla att ta sig i mål på Budapest halvmarathon! Min första halvmarathon på två år, då Ellie vår dotter är ett år nu och jag sprang inget lopp under min graviditet! ?

Min tanke med loppet var att njuta av banan som var mestadels längst Donau, och en del av banan sprangs på Margretisland, en väldigt vacker ö utan biltrafik.

Det bästa med att springa lopp utomlands är att de startar mycket tidigare så man slipper den värsta värmen! Så kl 6:00 hade jag ställt klockan för frukost då starten gick 8:00.

Så här såg min frukost ut vid ca 6:20 innan loppet.

Louise, min sambos syster, bor ganska nära starten så jag gick härifrån ca 7:10.

Det var fullt på spårvagnen med löpare och alla verkade peppade inför loppet när solen precis hade gått upp.

Vacker soluppgång, och behaglig temperatur men snabbt skulle det bli varmare!

Jag ställde mig i den enorma kön till toaletterna och blev klar 7:45, redo att gå till startfållan! De hejjade extra mycket på de som sprang sin första halvmarathon vilket var väldigt kul för dem! De fick även en speciell nummerlapp så folk kunde hejja extra mycket på dem!

Startskottet gick och jag var iväg! Benen kändes lätta likaså andningen. Jag hade som plan att andas genom näsan hela loppet och det kändes möjligt.

Redan efter 4km började värmen kännas påtaglig, som tur var hade jag min keps som jag doppade i vatten vilket hjälpte mig mycket!

De första 7km gick rakt fram längst Donau, jag trodde att jag skulle bli uttråkad av att springa rakt fram så länge men tvärtom, de var så vackert!

De fortsatte att kännas bra och jag höll ett jämnt tempo. Men runt 15-km började jag känna av bristen på långpass, nu började benen bli trötta, andningen var inga problem, så jag skulle klara det här!

Jag har aldrig sprungit lopp med mens förut så idag var det upp till bevis hur detta skulle gå! Det fungerade att springa fram till målfållan då jag fick en otrolig mensvärk! Men jag är glad att de kom senare och att jag klarade mig Fram till målet!

I mål väntade bästa belöningen:

Världens bästa supportrar!

Jag kan verkligen rekommendera Budapest halvmarathon! Väldigt flack bana för er som vill springa snabbt, och väldigt vacker bana för er som vill njuta av upplevelsen!

Och visst är det värt bara för medaljen?? 😉

2 svar på ”Racereport Budapest halvmarathon”

Lämna en kommentar

Shopping cart0
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0