”Jag vill kunna springa utan smärta!”


Jag vill här dela med mig av Marias fantastiska resa från skadebesvär till att kunna uppfylla sin dröm. Från och med i våras har hon utvecklats enormt och med hjälp av skonsam rörelse klarat av att göra något hon enbart drömt om tidigare: Springa långt och skonsamt!

”Efter att anmält mig till 10 island race bokade jag in ett möte med Nathalie. En vintrig dag i januari så sågs vi första gången. Vi började med att lyssna på mitt steg när jag går och när jag sprang i skor och barfota. Vilket duns det var! Inte konstigt att kroppen (läs vänster knä) sa ifrån och gjorde ont så fort jag började närma mig 3km.

Nathalie frågade om mina mål och tittade nyfiket på mig när jag svarade att jag ville lära mig springa långt, långsamt och skonsamt för kroppen. ”Ingen tid på milen?” Frågade Nathalie och jag svarade att ”Nej, så länge jag kan lära mig att springa skonsamt och länge så kommer säkert ett bra tempo med tiden.”

Jag tränade på med mina fotövningar och joggade hemma på parketten (till sambons stora nöje). Fina dagar joggade jag försiktigt ute med mitt nya steg.

Några veckor senare var jag tillbaka hos Nathalie som vänligt log åt min jogg i ultrarapid och fick mig att driva på steget och fokusera på den framåtriktade rörelsen i höften och lyfta knät högre än vad som kändes ”normalt” för mig. Där var det, grunden var satt och jag tränade vidare. Fortfarande ont i knät men sakta men säkert gick det framåt. Jag bytte till Altra och Fivefingers att springa i (vilken skillnad!). Glada tillrop från Nathalie och inspiration och hjälp på bloggen och via Instagram.

Under sommaren blev rundorna längre och längre och en solig eftermiddag i Danmark flöt allt på och jag joggade milen för första gången på tio år och tredje gången i livet. Nu började 10 island race (ca 16km trail och 2,5km simning) kännas möjligt!

Ett par lite längre rundor i Altra och en på 6km i Fivefingers och den 18 Augusti var nu väldigt nära…

Dagen kom igår och efter en riktigt härlig dag med vind, vågor, härliga deltagare/publik/arrangörer gick vi i mål. Jag gjorde det som såg omöjligt ut i vintras! Med superhjäp med tekniken av Nathalie och egen träning så har jag nu ett nytt intresse i löpningen.”

Mvh Maria

Lämna en kommentar

Shopping cart0
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0