Springa långlopp utan ”långpass”

Har du en dröm om att springa ett långlopp? Vad som anses vara ett långlopp är olika för alla! Men nyckeln till att lyckas på ett längre lopp är de så kallade ”långpassen”.

Långpass är ett pass där du springer i behagligt tempo över 60min, därifrån kan det variera till 120min eller tom 180min om du ska springa marathon eller längre.

Men hur gör man om man inte har tiden att lägga 2-3 timmar i sträck? Speciellt när man är småbarnsförälder kan det vara svårt att få till den tiden.

Då har jag ett tips som jag gjorde idag som egentligen inte var planerat (jag springer alltid på känsla och det kroppen och knoppen är sugen på. Det kan variera från intervaller, snabbdistans, tröskelpass eller ett lugnt pass, oftast föredrar jag de lugna och sköna passen! Dessutom gillar jag att springa flera pass per dag)

Så mitt tips blir därför: För att slippa ”långpassen” så kan du springa flera pass istället om det är svårt att få in ett långt pass. T ex: 30min på morgonen och 30min på kvällen brukar vara lättare att få ihop än en hel timma.

Idag sprang jag mitt ”långpass” uppdelat på två: 45min på morgonen och sedan 60min på eftermiddagen.

Det som är det bästa är att andra passet känns alltid mycket skönare då man redan är ”uppvärmd”.

Detta brukar även fungera väldigt bra för mig innan jag ska springa lopp att ta en lätt morgonjogg på 3km samma dag som loppet för att bli mjuk i kroppen! Jag tycker även att jag upplever att jag får lägre puls när jag springer andra gången, men om det är individuellt för mig återstår för er att prova!

Lämna en kommentar

Shopping cart0
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0