Detta ska du undvika när du börjar springa

Har du tänkt på att börja springa? Här listar jag de vanligaste fallgroparna som du bör undvika. Framför allt för att undvika skador men också för att fortsätta att hålla igång med löpning och att tycka det är kul! Här listar jag även de vanligaste frågorna eller påståenden som jag hör.
  1. ”Jag springer inte så långt, bara 5km” är nog den vanligaste meningen jag hör, och 5km är LÅNGT! Speciellt om man är en nybörjare! Mitt tips blir därför: tänk inte på distansen utan försök att vara ute i ca 20min första gången och variera med gång och löpning för att sakta trappa upp. Nya muskler behöver vänja sig och det blir roligare än att ha koll på hur långt du sprungit! Jag brukar säga: ”hellre fler korta rundor per vecka än en lång runda”
  2. ”Jag är inte så snabb” är också en förekommande mening. Enligt vem? Och varför spelar de någon roll? Många blir stressade av att ha med sig pulsklocka eller runkeeper för de känner sig långsamma, och jag kan hålla med! Det blir ofta tråkigt att springa och kolla på klockan. Därför blir mitt tips: Lämna klockan och mobilen hemma! Försök njuta av löpningen, egen tid och naturen!
  3. ”Springer du med musik?” – Nej det gör jag aldrig längre, när jag började med löpning gjorde jag Alltid det för att jag inte ville höra min tunga andhämtning. Det gör inte saken bättre utan sämre. Nu har jag istället lärt mig att lyssna på mina andetag och att kontrollera dem. Vi har nästan alltid teknologi runt omkring oss så därför är löpningen en perfekt ”fri zon” från detta.
  4. ”Jag är ju ingen löpare som du” – Springer du? – Ja då har du all rätt att kalla dig löpare. Sista och bästa tipset: Jämför dig inte med andra! Glöm inte av varför just du springer, om det så är för att hålla igång, slappna av, bli snabbare eller klara av längre sträckor så fokusera på Dig och Dig själv. Om du kommer på dig själv att jämföra dig med andra, påminn dig om Varför Du springer!
Boka din individuella coachning här: http://www.boka.se/varjesteg

Lämna en kommentar

Shopping cart0
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0