Racereport Lerumsloppet 10K

Jag kände det redan dagarna innan att jag hade rätt positiva inställning, det här skulle bli ett roligt och lätt lopp. Jag sprang mitt sista intervallpass på onsdagen, torsdagen hade jag företagscoaching, (blev en jogg för mig då) i övrigt så vilade jag tisdag, torsdag och fredag så jag var riktigt taggad på loppet.

För mig är känslan det viktigaste, och redan i mitt sista intervallpass kände jag mig stark och intervallerna gick fort. Jag visste att det skulle vara ett kuperat lopp då beskrivningen löd ”Ett av de tuffaste mil-loppen”.

Förr i tiden hade jag inte brytt mig om detta, utan hade velat slå PErsonbästa ändå så klart. Men man kan inte jämföra 10K på en flack bana mot en backig. Det är lite som att Vasaloppsåkarna jämför placering, eftersom det är så olika omständigheter från år till år. Detsamma gäller löpning.

Jag tyckte verkligen att de skulle bli kul, för jag gillar när de är lite backigare, de är så jag springer här hemma.

 

Start – så gick starten, jag startade lugnt för tro mig, jag har också gjort misstaget att gå ut för hårt. När man är i starten av ett lopp får man mycket adrenalin som gör att man inte känner att man springer för fort.

2km – Efter 2km såg jag en far och son som sprang ihop, sonen hade en tröja där de stod Partille badmintonklubb, jag hejade och sa att jag också är badmintonspelare! Vi sprang ihop ett tag men sedan sprang jag ifrån.

4km – Nu kom den omtalade backen, en stigning på ca 1000m. Mannen och sonen sprang förbi mig. Benen började bli lite tunga men jag kände mig stark och kunde springa förbi några.

5 km – Det började kännas tyngre efter backen men visste att jag skulle återhämta mig snart så jag sprang på.

7 km – Lätta ben igen, nu var jag ikapp mannen och sonen! Jag började heja på folk som behövde det. Det var publik längst hela banan dom hejade otroligt bra!

8km – Jag njöt och log, benen kändes förvånansvärt pigga och jag började förbereda mig på en spurt.

10km – Mååål! Så nöjd och glad, utan några prestationskrav! Visst vet jag att jag kan pressa mig mera, men då hade jag inte haft så fantastiskt roligt under tiden, och inte heller då varit nöjd. Det handlar inte om vilken tid du springer på, det handlar om att ha kul, och idag var det fantastiskt!

Jag slutade på en 9:e plats bland kvinnorna! Helt över förväntan.
Kan jag, så kan ni!

Boka direkt på www.boka.se/varjesteg

Lämna en kommentar

Shopping cart0
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0