Stretch och intervaller

Många experter inom löpning pratar om att du ska trycka fram höften, jobba med höften osv.

Jag brukar se löpsteget och gångsteget som ett hjul, för att få det så skonsamt och effektivt som möjligt kan man tänka sig att det ska vara lika följsamt och mjukt i rörelsen som ett hjul, utan hårda stötar eller anspänningar som stoppar upp rörelsen.

För att detta ska fungera jobbar man med sina inre posturala muskler, och är avslappnad i de yttre musklerna. För att hjälpa kroppen att förstå kan man hjälpa till att stretcha, för att sedan aktivera rätt muskler. Därför bör det göras i denna ordning.

Här är en bra stretch för låret, men funkar lika bra med en vanlig framlårs-stretch. Spänn rumpan och tryck fram höften för mer stretch.

Min träning idag bestod utav intervaller med barnvagnen och hunden. Men vår hund Athena var inte lika intresserad av att springa fram och tillbaka på samma ställe så det blev inte som jag tänkt men jag är nöjd ändå!

Uppvärmning 3km, sedan 1000m x 2, 500m x 4. Nedjogg 2km.

Lämna en kommentar

Shopping cart0
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0