Löpning på isiga vägar

Nu har det varit kallt ett tag, men som vanligt i Göteborg så pendlar vädret fram och tillbaka innan det blir kallt. Det innebär att det först var massa slask som sedan frös till is.

Asfaltsvägarna har däremot varit torra och där har vi sprungit den senaste tiden. Men jag saknade skogen. Så idag tog jag med mig Athena och Ellie i vagnen. Det gick väldigt bra! Det var bara första biten som var lite hal men annars så hade de gjort i ordning bra i spåren.

Viktigt att tänka på i sin löpteknik när det är halt ute är att försöka slappna av och låta benen få in sin naturliga rörelse. Det kan framförallt vara svårt i nedförsbacke, men ta korta, snabba steg så blir det lättare.

Idag var en sån där fantastiskt lätt och skön löptur, när benen känns som de kan fortsätta att spinna på hur länge som helst.

När jag skulle springa hemåt märkte jag att jag hade haft vinden i ryggen, så nu fick jag motvind. Det blev riktigt kallt i ansiktet där jag inte hade något skydd. 10 minusgrader och vind på det kändes som -20! Som tur var jag inte så långt hemifrån.

Det blev ca en mil, efter rundan blev den ungsbakad lax och couscoussallad:

Lämna en kommentar

Shopping cart0
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0