Ont i fötter vid löpning

Häromdagen hade jag flera fantastiska möten med människor som vill lära känna sin kropp igen, i både gång och löpning. Men det är en speciell person som gjorde min dag.

Hon har haft ont i både knä, benhinnor och fötter, speciellt när hon springer. Det var till och med så att hennes fötter kunde domna bort under tiden hon sprang. Hon har fått massa övningar hos en sjukgymnast för detta, men utan större resultat.

Vi började, som alltid, med analysen där vi filmar hennes rörelse. För att sedan öva in ett mjukare och mer avslappnat rörelsemönster. Mot slutet av hennes pass upptäckte hon att hon inte längre hade ont. ”Om jag hade sprungit så här länge innan hade mina fötter domnat bort för länge sen, nu kan jag ju fortsätta med lätthet att springa så här.” Och ”Det är ju inte ens jobbigt att springa längre” är citat som hon sa när hon hittat en avslappnad och naturlig rörelse.

Det här gör mig så glad, för jag vet hur det känns att vara fast i sin kropp och hur fantastiskt det är när man är fri. Att ha ont när man rör sig är en signal till kroppen att något är fel. Att ha ont är inte ”normalläget”. Nu är hon ett steg i rätt riktning mot att bli fri i sin egen kropp.

Vill du också bli fri i din rörelse? Boka din tid direkt på www.boka.se/varjesteg

Lämna en kommentar

Shopping cart0
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0