Skadesymptom är varningar på din stig

För varje stig och väg leder dig någonstans. Jag väljer att tro på att stigen jag väljer alltid är den rätta vägen, fast det kanske inte känns så just då. Men i slut ändan förstår jag oftast varför det blev just den vägen. Nu är jag tacksam för allt jag har, istället för att pusha kroppen till något den inte vill. Tacksam för en frisk kropp.

Skadesymptom är ofta varningssignaler, väljer vi att lyssna på dem, så kan vi förhindra skadan. Säg tex. att du får ont i knät när du sprungit. Knät kan inte prata, så därför säger de till genom att visa att ”det du gör nu gör ont”.

När skadan till slut har läkt, (du kanske har vilat från löpning och stärkt upp med diverse övningar), så kör man på som man brukar på samma sätt. Du rör dig fortfarande på samma sätt. Plötsligt får man då ont i tex. höften.

”Vad nu? Det var ju mina knän/framlår som var svaga sa sjukgymnasten…” så då börjar du även stärka upp höften.

När det har läkt kör du på som du brukar. Utan ens tanken på att det är vägen där emellan som det handlar om. Kan det inte vara så att det är hur du rör dig som är orsaken till smärtan? Hur du går, står och springer?

När du behandlar skadesymptom missar du Grundorsaken. Du kan gå till duktiga sjukgymnaster/naprapater/massörer och lindra din smärta. Men vägen från ditt hem till tex naprapaten är Dina steg som kan stärka upp din kropp för Varje Steg du tar, istället för att bryta ned den.

Det är vägen och stigen som räknas, något som liknar det vi brukar kalla Livet. Lägg kontrollen över dina steg hos Dig själv, så slipper du lägga den på andras axlar. När du får kontroll på Din rörelse tar du hand om dina muskler, leder och ditt skelett, ja, hela Din kropp.

Boka din individuella rörelsecoachning under /boka och priser.

Lämna en kommentar

Shopping cart0
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0