fbpx

Vegansk frukost och vegetarisk lunch

Dagens frukost:

Chiapudding på havremjölk och vanijextrakt toppad med egen musli och äpple, samt en latte gjord på havremjölk.

Dagens lunch:

Rödbetsspagetti med champinjoner, valnötter, fetaost och honung. (vegetarisk, vegansk om du byter ut fetaosten)

Ingredienser (2 portioner);

  • 200g champinjoner
  • 50g valnötter
  • 100g fetaost (vegan: uteslut fetaosten, eller använd vegansk ost.)
  • 1 vitlöksklyfta
  • ½ gul lök
  • 2 msk Rapsolja/kokosolja/smör, att steka i.
  • 100g iMat fraiche Oatly
  • 2 msk honung
  • Salt & peppar
  1. Börja med att rosta valnötterna i en torr stekpanna. När de är klara lägger du dem åt sidan.
  2. Stek lök, vitlök och champinjoner i antingen smör/rapsolja/kokosolja. (vegan: använd rapsolja eller kokosolja.) Salta och peppra
  3. Koka rödbetsspagettin i 1-2 minuter. Häll av vattnet och salta.
  4. Ta i lite iMat Fraiche Oatly i champinjonerna, känn efter om det behövs mer salt eller peppar.
  5. Häll i rödbetsspagettin i champinjonsåsen och blanda.
  6. Servera på tallrikar med fetaost och de rostade valnötterna, och ringla lite honung över. (Veganskt alternativ: använd vegansk ost eller uteslut fetaosten)

Lämna ett svar